Rande končí fatálně: Oblíbené jídlo se stane osudným!
Lavon (USA) - Kvůli alergii na arašídy chodila třiadvacetiletá studentka z Texasu stále do stejné restaurace a objednávala si stále stejné jídlo - to se jí však stalo osudným.

Jak uvedl britský zpravodajský magazín Mirror , Alison Pickeringová si krátce před ukončením studia na Tarletonské státní univerzitě zašla na jídlo do restaurace, což byl neškodný výlet, který měl pro třiadvacetiletou dívku fatální následky.
Studentka si byla vždy vědoma své těžké alergie na arašídy. Dávala si velký pozor na to, co jí, a vyhýbala se omáčkám nebo dipům, které by mohly obsahovat stopy arašídů.
Pro jistotu si ten den vybrala na rande svou oblíbenou restauraci. Jako vždy si objednala své oblíbené jídlo - rybí filé "mahi-mahi" s omáčkou, které dobře znala a u kterého se vždy cítila bezpečně.
Toho večera však bylo všechno jinak a ona si okamžitě uvědomila, že něco není v pořádku.
Složení soudu se změnilo

Alison ani obsluha nevěděli, že se změnily ingredience pokrmu.
Omáčka, která byla pro třiadvacetiletého mladíka normálně bezpečná, najednou obsahovala arašídy.
Poté, co si Alison vzala několik soust, se jí stále hůře dýchalo.
V panice rychle použila svůj EpiPen k léčbě alergické reakce. Její stav se přesto zhoršil a byla přivolána záchranná služba. Lékaři však byli bezmocní.
Alison krátce nato v nemocnici zemřela na následky anafylaktického šoku.
Kampaň rodičů studentů zaměřená na zvýšení povědomí o bezpečnosti potravin

Jak uvedla CBS News, Alisonina rodina si po smrti 23leté dívky dala za cíl zvýšit povědomí o potravinových alergiích.
Krátce po této události schválil texaský zákonodárný sbor"Zákon o informovanosti o potravinové alergii Sergia Lopeze".
Zákon ukládá všem stravovacím zařízením v Texasu povinnost vyvěsit informační plakát o potravinových alergiích. Cílem je upozornit zaměstnance na alergie a alergické reakce.
Kromě toho Alisonini rodiče úzce spolupracují s texaskou asociací restaurací na vypracování pokynů pro restaurace, aby byly transparentnější ohledně složek v podávaných potravinách.
Jsou přesvědčeni, že jejich iniciativa může ostatním ušetřit bolest a ztrátu, kterou sami utrpěli.