Bizarní nápad: proč amatérští kuchaři potápějí krocany v jezeře
Salt Lake City - Den díkůvzdání je v USA obdobím, kdy se rodiny setkávají. Pro mnohé je však v centru pozornosti jiná věc: slavnostní jídlo - zejména krocan. Amatérští kuchaři vždy přicházejí s podivnými nápady, a proto bylo nyní vydáno oficiální varování.

Samotné varování pochází z instagramového profilu "Great Salt Lake State Park" v Utahu. Slavné solné jezero, které se zde nachází, je téměř stejně slané jako Mrtvé moře, což někteří lidé zřejmě považují za velmi praktické.
"Jen každoroční připomínka: nepoužívejte Velké slané jezero k solení krůty," píše se v článku.
Ve skutečnosti se stále najdou lidé, kteří chtějí tento kuriózní plán uvést do praxe.
Zrovna na začátku tohoto týdne došlo k nešťastnému pokusu, který skončil katastrofou pro jednoho nebohého milovníka krocanů: při proceduře dotyčný zřejmě nedbal na bobtnání a slavnostní pokrm i s obalem pohltilo jezero. Zabalený pták byl později nalezen na nedaleké pláži Silver Sands.
Její bývalý majitel už krocana nikdy neviděl - a jezeroje na takový pokus příliš slané. Takže příští krocan bude pravděpodobně opět ochucen tradičním způsobem v kuchyni.